Pallställ nytt & begagnat
Vi på SVEA lagerinredningar kan hjälpa er att välja rätt pallställ

Nya pallställ
Nytt pallställ är att föredra i de allra flesta fallen. Tillgången på material och tillbehör gör att man inte behöver kompromissa med det man har tänkt sig. Vi på SVEA lagerinredningar har erfarenhet av de allra flesta pallställsfabrikaten på marknaden.
Begagnade pallställ
Ibland så är det bästa alternativet att köpa begagnat pallställ. Kanske har ni befintliga ställ och vill komplettera eller bygga om dessa. Vi kan hjälpa er med de allra flesta fabrikaten på marknaden. Vi kan byta ut en skadad stolpe eller bygga ett helt nytt lager med delar från begagnade pallställ.

Vad heter komponenterna på ett pallställ

Vanliga tillbehör till pallställ

Viktigt att tänka på vid köp av pallställ

1. Hur högt är det i tak? Vilken höjd kan du ha på gaveln?
2. Vilken höjd ligger första bärbalk på?
3. Vilken höjd ligger översta balkplan på? Når trucken?
4. Hur många bärplan behövs? Vilket mått behövs mellan?
5. Hur många pallar/våning kan du ha? 1-4 st?
6. Hur mycket väger den tyngsta pallen? Maxvikt/pall
Pallställs varianter

Pushback - trycklagring
Ett pushback system kräver bara åtkomst från ett håll och kan därför byggas mot en vägg. Detta system är ett så kallat FILO-system vilket betyder First In last out. Godset lastas på rullbanor eller speciella vagnar på skenor vilket gör att det automatiskt fylls på med nästa kolli.
Djupstapling - tornlagring
Mycket kompakt system att lagra gods. upp till 80% av lagervolymen kan användas med detta system. Djupstapling är ett FILO-system som innebär först in sist ut på svenska.


Rullställ - genomlöps ställ
Ett rullställ används vid FIFO-hantering vilket betyder first in first out. Man lastar in från ett håll och tömmer från det andra hållet. Godset placeras på rullbanor som sakta åker neråt.